Nadal u ozbiljnim problemima: Protiv njega će biti podnijeta tužba za astronomsku cifru

Problemi za Španca

Nadal u ozbiljnim problemima: Protiv njega će biti podnijeta tužba za astronomsku cifru

E. Ganibegović

Rafael Nadal se nalazi u ozbiljnim problemima.

Prema pisanju argentinskih novina Ole, biznismen Lisandro Borges (CEO World Padel Tour Buenos Aires) isplanirao je niz revijalnih dvoboja s Rafaelom Nadalom nakon završetka ove sezone.

Borges kaže da je potpisao ugovor s Nadalom, Špančevim menadžerom Carlosom Costom i Nicolasom Lapenttijem, bivšim ekvadorskim teniserom, šestim reketom svijeta 1999. godine.

Susreti su se trebali održati u Argentini, Meksiku i Ekvadoru (Lapentti bi tamo bio suorganizator). U početku je bilo planirano i odigravanje po jednog meča u SAD-u, Kolumbiji i Čileu, no na kraju se od te ideje odustalo.

U Argentini bi Nadal bio na terenu s Juanom Martinom del Potrom. U februaro je del Potro najavio povlačenje. Godinama se bori s povredama. Nije poznato hoće li se i kada vratiti profesionalnim igrama.

Argentinac je prije četiri godine bio čak treći na ATP ljestvici, osvojio je US Open 2009. godine, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojio je srebrnu medalju u singlu.

Oglasi

Borges je u intervjuu za "Ole" rekao da Nadalov tim u međuvremenu pregovara s drugim promotorom, Marcelom Figolijem. Voditelj je tvrtki Alpha Medios i Fenix Entertainment. Borges tvrdi da se slagao s predstavnicima španskog tenisera. Oni misle suprotno i zato su odlučili razgovarati s Figolijem i s njim sklopiti konačni ugovor.

"Ako ne postignemo dogovor posredovanjem, ići ćemo na sud", rekao je Borges.

"Čuo sam se s Costom, priznao je da nam se javio sa zahtjevom da završimo proceduru potpisivanja ugovora. Sam Nadal potpisao je ugovor na dva mjesta. Tužit ćemo ga za 10 miliona dolara", najavljuje argentinski poduzetnik.

Borges je također govorio za tn.com:

"Nije mi smiješno "šunjati" se čovjeku za kojeg smatram da je najveći sportista u historiji jer mu je menadžer negativac. Ali, istina je da nemamo drugog izbora. Ako nam je neko učinio toliko zla, moramo reagovati."

Urednici novina "Ole" su zamolili Costu i Nadala za komentar, ali do sada od njih nisu dobili odgovor.

Rafael Nadal trenutno je treći teniser na ATP ljestvici. Ove godine osvojio je Australian Open i Roland Garros. Već ima 22 Grand Slam naslova u svojoj kolekciji, najviše u historiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi