Šarapova priredila iznenađenje govoreći o jedinoj aktuelnoj teniserki koje bi se plašila

Igrala je protiv velikih teniserki, no ona joj je "strah i trepet"

Šarapova priredila iznenađenje govoreći o jedinoj aktuelnoj teniserki koje bi se plašila

Edmir Škorić

Ruska ljepotica Marija Šarapova imala je zavidnu tenisku karijeru, ali je reket ostavila početkom 2020. godine.

Poznata po agresivnoj igri koju je pokazivala na terenu, kojom je zastrašila većinu svojih protivnica, Ruskinja je priznala da bi se danas plašila samo jedne igračice na terenu.

Iako je igrala protiv najboljih na svijetu, uključujući sestre Venus i Serenu Williams, Ruskinja je najtežom rivalkom proglasila onu protiv koje nije ni igrala - Tunižanku Ons Jabeur (28), koja je prošle godine postala prva afrička ili azijska teniserka koja je došla do finala Grand Slama.

"Doći niotkuda, bez ikakvih resursa, bez ulaganja i prevazilaženja svih barijera i značaja onoga što to znači za njenu zemlju, za nju, za njenu porodicu, to je nevjerovatno", rekla je Sharapova o Tunižanki u dokumentarcu Netflixa.

"Kad pogledam Ons, mislim da ne bih dobro prošla protiv nje. Bila bi prava noćna mora imati je za protivnicu. Hvala Bogu da sam otišla u mirovinu".

U drugoj epizodi Break Point dokumentarca, Šarapova je objasnila koliko je izazovno i teško igrati iz nedjelje u nedjelju u tenisu.

Oglasi

"U tenisu gubite mnogo više nego što pobjeđujete. Ali čak i kada ste šampion, a izgubite sa terena, pitate se 'Jesam li dovoljno dobar?' Ali moraš se suočiti s tim, inače nisi teniser. To je cijela poenta ovog sporta. Uvijek pokušavate da saznate, da znate ko ste i kuda idete".

Jabeur ima tri WTA titule, a u 2022. godini je igrala dva velika finala - prvo Wimbledon, a potom i US Open. U Americi je izgubila od Ige Swiatek, a u Britaniji od Elene Rybakine.

Ova 28-godišnjakinja ima zapaženu ulogu na WTA Touru, laskaće joj svakako i riječi Šarapove, koja je ipak imala mnogo veću karijeru i ima daleko veću popularnost.

Nekada najbolja teniserka svijeta ima čak sedam Grand Slam titula, od čega dvije na Roland Garrosu, te po jednu na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu.

U julu je Šarapova na društvenim mrežama objavila da su ona i njen vjerenik Alexander Gilkes dočekali dječaka Teodora.

Takođe, Šarapova je od odlaska u mirovinu fokusirana na razvoj svog poslovanja. Ali postati majka je bio vrhunac života Šarapove nakon tenisa. U jednom od svojih intervjua, Šarapova je priznala da je spremna i da želi da postane majka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi