Maria Šarapova se očitovala po pitanju ruske invazije na Ukrajinu

Do sada je šutjela

Maria Šarapova se očitovala po pitanju ruske invazije na Ukrajinu

Edmir Škorić

Po prvi put se od početka ruske invazije oglasila i ruska teniska ljepotica Maria Šarapova.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta živi u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogi su je kritikovali zbog toga što nije osudila ruske napade na Ukrajinu.

Lijepa Maša uglavnom se nije oglašavala, a sada je ipak na Instagram storyju ostavila poruku s kojom je jasno izrazila žaljenje zbog svih dešavanja proteklih dana.

"Dolazak u Evropu djeluje jako drugačije u ovom vremenu. Sa teškim srcem i dubokom nadom za mir i najvažnije za sigurnost naše djece", napisala je Šarapova, koja je 2020. godine okončala svoju karijeru. Ona se trenutno nalazi u Parizu.

Radi se o petostrukoj Grand Slam pobjednici, te je i dalje najuspješnija ruska teniserka.

Šarapova je zbog višestrukih povreda odlučila 2020. godine da odustane od tenisera, a prethodno je osvojila pet Grand Slam naslova. Prvi je bio Wimbledon koji je osvojila 2004. godine, sa samo 17 godina, pošto je u finalu pobijedila Serenu Williams.

Tenis je zaigrala sa šest godina, kada se s ocem preselila iz Rusije u SAD. Njena majka nije mogla prisustvovati dvije godine zbog problema s vizom. U toj dobi potencijal u njoj je vidjela legendarna Martina Navratilova koja joj je preporučila da trenira u Sjedinjenim Državama.

Top Komentari

King_Kenny
...ima sigurno dosta ruskih sportista koji se protive Putinu i ratu,ali ne smiju to javno da kazu,jer treba shvatiti da je tamo na vlasti diktator koji se lahko moze obracunati sa njihovim porodicama,oduzeti im imovinu itd...
4 0
Nek_komsiji_crkne_krava
To je odlika uglavnom svih autoritarnih rezima. Erdoan je otprilike isti kao i ovaj gore spomenuti. Mozda se razlikuju u ”pet deka”. A ima ih jos.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi