Marin Čilić ispao nakon četiri sata borbe
Hrvatski teniser je poslije pet setova poražen od Bautiste i kao šesti nositelj u osmini finala završava nastup u Australiji

Bautista u četvrtfinalu

Marin Čilić ispao nakon četiri sata borbe

E. Škorić

Hrvatski teniser Marin Čilić poražen je od Španca Roberta Bautiste-Aguta u osmini finala Australian Opena.

U velikoj borbi nakon tačno četiri sata igre Bautista je savladao Čilića, pa je šesti nositelj prije planiranog napustio Melbourne.

Bautista je u devetom gemu stigao do brejka, poveo 5:4 i servirao je za set, no Čilić uzvraća istom mjerom, da bi Hrvat u taj-brejku došao do prednosti u setovima.

U osmom gemu drugog seta Bautista stiže do novog brejka, vodi 5:3 i servira, a za razliku od prethodnog, u ovom setu je bio siguran i stigao je do izjednačenja.

Bautista je s dva brejka osvojio treći set (6:2), ali je Čilič u 10. gemu četvrtog seta brejknuo Španca za 6:4 i za izjednačenje.

U setu odluke su igrači bili sigurni pri vlastitom servisu, da bi u devetom gemu Bautista iskoristio treću brejk loput i došao na prag pobjede, a onda mirno odservirao za prolaz u četvrfinale.

Njegov naredni rival bit će Roger Federer ili Stefanos Tsitsipas, a taj meč je u toku.

Australian Open, osmina finala:
Čilić - Bautista 7:6, 3:6, 2:6, 6:4, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi