Šta se dešava u Monte Carlu? Još jedan favorit ide kući
FOTO: EPA

Dosta uzbuđenja na Mastersu u Kneževini

Šta se dešava u Monte Carlu? Još jedan favorit ide kući

Haris Zilić

ATP Masters u Monte Carlu iz serije 1000 ove sezone je ponudio dosta zanimljivih duela i uzbuđenja, a u polufinalu nećemo gledati nijednog od prva tri nositelja.

Novak Đoković je jučer završio svoj nastup, a danas su u četvrtfinalu zaustavljeni Stefanos Tsitsipas koji je bio postavljen za drugog nositelja i Daniil Medvedev koji je imao status trećeg nositelja na turniru.

Medvedev je dansa sa 2:0 u setovima poražen od danskog tenisera i devetog favorita turnira Holgera Runea.

Rune je odigrao vrlo dobar meč i za sa ti 18 minuta igre savladao Medvedeva sa 6:3 i 6:4 po setovima.

Ranije danas odigrana su još dva meča četvrtine finala na turniru u Kneževini.

Rubljov je opravdao ulogu favorita, pa došao do pobjede, iako ga je Struff namučio u drugom setu. Na kraju je Rus ipak izborio peto masters polufinale u karijeri, a u Monte Carlu je prije dvije godine igrao i finale, tada je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa.

Oglasi

Na njegovu sreću, neće igrati protiv Tsitsipasa u polufinalu, pošto je Grk u drugom današnjem četvrtfinalu mastersa u Monte Carlu doživio poraz od Taylora Fritza.

Imao je Grk ulogu favorita kao treći igrač svijeta i kao neko ko se, barem se tako činilo, bolje snalazi na šljaci od desetog tenisera svijeta, no Fritz je pronašao put do velike pobjede o 2:0 (6:2, 6:4).

Rune će u polufinalu igrati sa boljim iz itlaijanskog duela Musetti - Sinner, a taj meč počinje danas oko 17 sati.

Masters Monte Carlo, četvrtfinale:

Rubljov - Struff 6:1, 7:6 (7:5)
Fritz - Tsitsipas 6:2, 6:4
Medvedev - Rune 3:6, 4:6
Musetti - Sinner (17 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi