Alcaraz deklasirao Medvedeva i osvojio Indian Wells

Skinio Đokovića s trona ATP liste

Alcaraz deklasirao Medvedeva i osvojio Indian Wells

E. Čaušević

Španski teniser Carlos Alcaraz osvojio je Masters u Indian Wellsu nakon što je u finalu deklasirao Daniila Medvedeva sa 2:0 u setovima.

Alcaraz je opravdao ulogu prvog nositelja na turniru u Indian Wellsu, ali malo ko je mogao očekivati da će Španac tako lako uspjeti u finalu da pobijedi Medvedeva i dođe do nove titule.

Iskoristio je i činjenicu da je Novaku Đokoviću zabranjen ulazak u Ameriku i nastup na turniru, te je Alcaraz osvajanjem Indian Wellsa preuzeo tron na ATP listi od srbijanskog tenisera.

Španac je odigrao zaista fantastičan meč i za svega sat i 12 minuta uspio je da savlada Medvedeva i dođe do trofeja.

Zanimljivo da su oba seta trajala po 36 minuta, a Medvedev je u ovom meču osvojio tek "mršavih" pet gemova.

Alcaraz je od početka krenuo furiozno u meč i pokazao je da se Rus neće najbolje provesti. Prvi set španski teniser dobio je sa 6:3, a u drugom je bio još i dominantniji.

Oglasi

U drugom setu Alcaraz je Medvedevu dopustio da osvoji tek dva gema, te je sa 6:2 stavio tačku na ovo finale i uspio je da osvoji Indian Wells.

Alcaraz je pobjedom u Indian Wellsu preuzeo tron na ATP listi koji je prethodnih sedmica držao Đoković. No, nakon što je Srbijancu zabranjen ulazak u Ameriku bilo je jasno da će se bez nastupa na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju teško zadržati na samom vrhu.

Indian Wells, finale:

Alcaraz - Medvedev 2:0 (6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi