Novak Đoković bez finala u Dubaiju!
Danil Medvedev danas je uspio da savlada najboljeg tenisera svijeta (Foto: EPA)

Poražen od Medvedeva

Novak Đoković bez finala u Dubaiju!

M. Šljivak

Rus Danil Medvedev plasirao se u finale ATP turnira 500 u Dubaiju nakon što je danas pobijedio srbijanskog tenisera Novaka Đokovića s 2:0, po setovima je bilo dva puta po 6:4.

Danil Medvedev srušio je nedovoljno oporavljenog Novaka Đokovića. Nakon sat i po igre savladao je najboljeg tenisera svijeta s 2:0 i plasirao se u finale.

Medvedev je krenuo silno. Imao je sigurno vodstvo od 5:2 u prvom setu, ali je dopustio Đokoviću da vrati jedan break i tako se vratio u meč.

Ipak, za nešto više nije imao snage. Rus je uspio uzeti set 6:4 i poveo je s 1:0 u setovima.

Đoković očajno otvara drugi set. Odmah mu je Medvedev napravio break, sigurno ga je čuvao i na kraju je uzeo u drugi set s 6:4 i otišao je u finale.

Ruski teniser će u finalu igrati protiv sunarodnjaka Andreyja Rubleva koji je pobijedio Alexandera Zvereva.

Oglasi

Đoković nije igrao zbog povrede nakon osvajanja Australian Opena. Razlog je povreda za koju mnogi misle da ju je odglumio i da je samo glumio žrtvu.

"Priče su uvijek prisutne, ne samo u mom slučaju, posebno kada neko bilježi vrhunske rezultate. Uvijek će biti špekulacija. Nemam energije, ni vremena da se bavim svakom pričom na internetu. Ja znam šta je istina", poručio je Đoković.

On je pred ovaj turnir istakao da nije još 100 posto spreman za igru, ali da će sve doći na svoje..

"Nisam još na 100 posto, ali blizu sam tome. Zato sam donio odluku da idem tamo. Što se odlaska u Ameriku tiče, čekam odgovor. Volio bih da idem, ali to nije u mojim rukama. Drago mi je što imam podršku direktora turnira u Miamiju i Indian Wellsu i nadam se da će stići pozitivan odgovor".

ATP Dubai:

Medvedev - Đoković 2:0 (6:4, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi