McEnroe: Federer neće još dugo, stići će ga godine

Bivši američki teniser

McEnroe: Federer neće još dugo, stići će ga godine

Legendarni američki teniser John McEnroe pohvalio je Rogera Federera, ali i istakao da se njegova karijera polako približila kraju.

Govoreći o budućnosti tenisa, McEnroe se posebno dotakao Rogera Federera, za kojeg je rekao da će ga ubrzo stići godine.

"Nevjerovatno je šta Federer sve uspijeva, ali ne smijemo zaboraviti da ove godine slavi 37. rođendan. Po terenu se još uvijek kreće nevjerovatno, ali bojim se da će ga uskoro stići godine. To je normalno, to je život", rekao je McEnroe, koji nije mogao tačno predvidjeti kada će doći do tog očekivanog pada u igri Švicarca:

"Ne znam hoće li se to desiti baš ove godine, ne mogu garantovati. Trenutno nema mnogo igrača koji ga mogu pobijediti, to je sigurno. Što se tiče nove generacije, Alexander Zverev bi trebao zamijeniti Federera i Nadala na vrhu. On posjeduje sve što mu je potrebno da postane veliki šampion".

"Doći će vrijeme da se Federer i Nadal povuku, ali tenis će nastaviti da postoji. Možda više nećemo imati toliko velike šampione, ali doći će neki novi momci sa novim i posebnim životnim pričama", zaključio je McEnroe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi