Đoković se vratio u Top 10

Nakon osvojenog Wimbledona

Đoković se vratio u Top 10

Srbijanski teniser Novak Đoković danas je osvojio po četvrti put u karijeri Wimbledon i to nakon što je u finalu porazio Kevina Andersona sa 3:0 u setovima. 

Popularni Nole dvije godine nije uspijevao da se vrati u sami teniski vrh, ali danas je pokazao da su najbolji dani ponovo pred njim.

To najbolje pokazuje ATP lista jer je Đoković sada ponovo u Top 10 tenisera svijeta nakon višemjesečne pauze.

Nole je pobjedom na Wimbledonu osvojio dodatnih 1640 poena te će od sutra biti 10. teniser svijeta. Podsjetimo, on je prošle godine ispao u četvrtfinalu Wimbledona nakon poraza od Tomasa Berdycha.

Inače, njegov današnji rival Kevin Anderson je ostvario ranking karijere jer je sada 5. teniser svijeta.

Osim toga, treba reći da je Nadal prvi, a iza njega Federer, dok je na trećem mjestu Zverev. Bh. teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić nalaze se na 23. i 84. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi