McEnroe: Kad su se mogli vratiti Nole, Rafa i Roger, može i Andy

Legendarni Amerikanac vjeruje u Murrayja

McEnroe: Kad su se mogli vratiti Nole, Rafa i Roger, može i Andy

Legendarni američki teniser John McEnroe smatra da će se Andy Murray ponovo vratiti u sami vrh svjetskog tenisa, ali pod uslovom da bude fizički potpuno spreman u narednom periodu. 

Podsjetimo, Murray je imao problema sa povredom kuka zbog koje ga na terenu nije bilo godinu dana. Vratio se ovog ljeta, ali njegovo igre nisu bile baš obećavajuće do kraja sezone.

Ipak, McEnroe smatra da će se on vratiti u sami vrh do US Opena naredne sezone.

"Bio je jedan od najboljih u posljednjih 10-ak godina, osvajao je Grand Slam turnire, a sve zahvaljujući sjajnim fizičkim predispozicijama. Ukoliko bude 100 posto spreman, očekujem da bude u Top 10 za šest do devet mjeseci. Međutim, ako bude na 80 posto, onda je to druga priča", rekao je McEnroe i nastavio:

"Pogledajte šta je Roger uradio sa 36 godina, šta radi Nadal...Đoković je odjednom ove godine postao onaj stari. Siguran sam da Andy gleda njih i misli da je sposoban uraditi isto".

Andy je nakon silnih problema pao tek na 259. mjesto ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi