Murray: Nije vic, nego čist primjer seksizma

Osvrnuo se na skandal na dodjeli Zlatne lopte

Murray: Nije vic, nego čist primjer seksizma

Britanski teniser Andy Murray jedan je od mnogih koji su ostali šokirani pitanjem koje je DJ Martin Solveig postavio dobitnici Zlatne lopte Adi Hegerberg na ceremoniji u Parizu.

Norveška fudbalerka došla je preuzeti svoju nagradu, a umjesto nekog normalnog pitanja vezanog za fudbal - Solveig ju je upitao zna li da twerka.

Ada je kratko odgovorila da ne zna i okrenula se, a Solveig se kasnije izvinio rekavši da je to bila šala i da nije znao da će njegovo pitanje izazvati toliko negativnih komentara.

Komentar na ovu situaciju imao je i Andy Murray, koji je gest poznatog DJ-a nazvao čistim primjerom seksizma u sportu.

"To je još jedan primjer besmislenog seksizma koji i dalje postoji u sportu. Zašto žene i dalje moraju da trpe takva sr*nja? Šta je pitao Mbappea i Modrića? Vjerujem da je nešto u vezi fudbala. I svima koji misle da je pretjerivanje i da je bio vic, nije", rekao je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi