Medvedev je već u polufinalu završnog Mastersa

Rus pobijedio i Zvereva

Medvedev je već u polufinalu završnog Mastersa

A. Čaušević

Odličan meč u Crvenoj grupi završnog Mastersa odigrali u Daniil Medvedev i Alexandar Zverev, a pobjedu je odnio ruski teniser.

Medvedev je na kraju pobijedio sa 2:1 u setovima poslije duže od dva i pol sata igre i sebi osigurao plasman u polufinale.

Osvajaču US Opena je bio dovoljan break na otvaranju meča da dobije prvi set sa 6:3 nakon što su do kraja oba tenisera bila sigurna na svoj servis.

Drugi set donio je nekoliko break lopti, ali niti jedan teniser nije izgubio svoj servis. Igrao se na kraju tie-break koji je pripao Zverevu sa 7:3 za izjednačenje u setovima.

Odlučujuć i set je bio identičan kao prethodni, bez ijednog breaka. Na kraju je u tie-breaku uspješniji bio Medvedev koji je iskoristio svoju treću meč loptu za 8:6 te pobjedu od 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi