Medvedev za petama Đokoviću

Rus u sjajnoj formi

Medvedev za petama Đokoviću

A. Čaušević

Broj 1 Novaka Đokovića na ATP rang listi je sve ugroženiji. 

Daniil Medvedev je nastavio sa sjajnim igrama na sjevernoameričkoj turneji. U osmini finala Mastersa u Cincinnatiju sa 2:0 u setovima je pobijedio Grigora Dimitrova.

Plasmanom u četvrtfinale sjajni Rus je odbranio prošlogodišnje bodove, a ukoliko dođe do sama završnice dodatno će se približiti Đokoviću.

Medvedev je prethodno osvojio Masters u Torontu te je na odličan način iskoristio neigranje srbijanskog tenisera na ova dva prestižna turnira.

Ukoliko nastavi pružati dobre partije na turniru u Cincinnatiju Medvedev ima priliku da se približi Đokoviću na nešto više od 500 bodova razlike.

Đoković je ranije odlučio da propusti turnire u Torontu i Cincinnatiju te maksimalno spreman dočeka US Open koji počinje 30. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije