Medvedev lupao reket, sudiji govorio da otvori oči, ali sve je bilo uzalud

Ispao u osmini finala od Kačanova

Medvedev lupao reket, sudiji govorio da otvori oči, ali sve je bilo uzalud

Edmir Škorić

Ruski teniser Daniil Medvedev poražen je pomalo neočekivano od Karena Kačanova u meču osmine finala Mastersa u Monte Carlu sa 6:3, 7:5.

Medvedev je izgubio ruski okršaj u borbi za četvrtfinale, ali je ponovo jedan od najboljih tenisera svijeta vodio žestoku raspravu sa sudijom.

Evidentno je da je oštećen u preptosljednjem gemu meča kada je Kačanov napravio brejk, počeo je da lomi reket, a onda se urlao na sudiju i govorio mu da otvori oči i da nešto radi. Dobio je opomenu, a ubrzo je Kačanov osvojio gem i po prvi put u karijeri ušao je u četvrtfinale Monte Carla.

Dobio je čestitke od Medvedeva, koji je na kraju sportski pružio ruku sudiji meča. Očito je uspio da se smiri, ali čini se da je s razlogom danas bio nezadovoljan suđenjem.

Što se samog meča tiče, Medvedev ga je otvorio brejkom, Kačanov uzvraća na isti način, a interesantno po brejk obojice i u naredna dva gema. Pri vodstvu 4:3 Kačanov stiže do novog brejka, da bi potom sigurno odservirao za vodstvo u setovima.

U drugom setu bez brejka sve do 11. gemu, kada Kačanov stie do 6:5 i potom i do pobjede. Kačanov je ipak zaslužio pobjedu s obzirom na sve prikazano. Bio je agresivniji, precizniji i konkretniji, pa sada u četvrtfinalu čeka boljeg iz meča Zverev - Tsitsipas.

Ranije je četvrtfinale izborio De Minaur koji je sa 6:3, 6:4 savladao Popyrina i on čeka boljeg iz meča Đoković - Musetti.

Grigor Dimitrov je očekivano savladao srpskog tenisera Milomira Kecmanovića. Bugarin je dobio sa 6:3, 6:3 i u četvrtfinalu igra protiv Struffa i Sinnera. Ne bude li većih senzacija, Italijan će mu biti novi rival.

Andrej Rubljov brani ttulu u Monte Carlu, a prethodno je dvije godine za redom osvajao turnir Tsitsipas. Rekorder je naravno Rafael Nadal sa čak 11 titula u 12 odigranih finala. Novak Đoković je ovdje dva puta slavio, a posljednjih godina još su titule osvajali Fabio Fognini i Stan Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi