Medvedev uz pomoć četvorice "napravio" savršenog tenisera, izabrao Hrvata, Novaka ni na mapi

Srbi kipte od bijesa

Medvedev uz pomoć četvorice "napravio" savršenog tenisera, izabrao Hrvata, Novaka ni na mapi

E. Škorić

Ruski teniser Daniil Medevedev je naveo imena četvorice tenisera kada su ga upitali da izabere "najsavršenijeg tenisera", a interesantno da je "zaboravio" na najboljeg u historiji, Novaka Đokovića.

Rus Danill Medvedev vjeruje da je forhend Rogera Federera najteži forhend s kojim se suočio u karijeri. Svjetski broj 4 plasirao se u polufinale tekućeg Indian Wells Mastersa u subotu pobjedom u dva seta nad Dancem Holgerom Runeom , a zatim su ga pitali ko je od igrača s kojima se susreo tokom karijere imao najteži servis, forhend, bekhend i mentalnu čvrstinu.

Medvedev je odabrao Hrvata Ivu Karlovića, svjetskog rekordera s najvećim brojem aseva u profesionalnom tenisu, jer ima najteži servis.

"Servis... Ići ću s Karlovićem samo zato što mislim da on ima rekord u broju aseva. Jednom sam igrao s njim na travi, a ne na središnjem terenu. Nisam mogao vratiti loptu. Izabraću njega", rekao je Medvedev koji je te 2017. u dva seta izgubio od Karlovića koji se nedavno oprostio od tenisa.

Za forhend Medvedev je odabrao Rogera Federera protiv kojeg je izgubio sva tri meča. “Forehand, išao bih s Rogerom. Igrao sam s njim, nažalost, kada nisam bio u najboljoj formi, ali da, sjećam se da ste u nevolji čim ispali forhend".

Oglasi

Rus je priznao da voli vlastiti bekhend, ali da mora, odabrao bi udarac Španca Carlosa Alcaraza . “Bekhend, hmm. Ko mi zadaje najviše problema na bekhendu? Volim svoj bekhend, pa volim igrati bekend kros s dečkima. Alcaraz. Po mom mišljenju, Alcaraz ima jako dobar bekhend".

Što se tiče mentalne čvrstoće, Medvedev je odabrao 22-strukog Grand Slam prvaka Rafaela Nadala . “Mentalna čvrstina, Rafa. Rafa, sigurno. On donosi intenzitet, kao da se jako umorite tokom utakmice zbog aure i to je njegova čvrstina i zato je tako dobar".

Medvedev će se u subotu sučeliti s Amerikancem Tommyjem Paulom u polufinalu Mastersa u Indian Wellsu, a u međuvremenu je ponovo izazvao žestoke reakcije srpske teniske publike koja ga nikako ne voli zbog rivalstva s Đokovićem.

Mnogi vjeruju da je namjerno izostavio Đokovića u ovom interesantnom kreiranju savršenog tenisera, ali Rus očito smatra da Nole nema najbolji ni forhend ni bekhend ni servis, pa ni mentalnu snagu iako je po njoj Srbin nadaleko poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi