Nikada ne treba podcijeniti srce šampiona: Fantastičan preokret Nadala protiv Medvedeva!

Španac slavio u sjajnom meču

Nikada ne treba podcijeniti srce šampiona: Fantastičan preokret Nadala protiv Medvedeva!

Španski teniser Rafael Nadal ostvario je danas fantastičnu pobjedu na Završnom Mastersu u Londonu protiv Danila Medvedeva.

Prvi reket svijeta slavio je sa 2:1 u setovima i to nakon nevjerovatnog preokreta u susretu 2. kola grupne faze.

Oba tenisera izgubila su prve mečeve sa po 2:0 u setovima i danas su bili pod imperativom pobjede. Zato smo i gledali vrlo uzbudljiv meč koji je na kraju završen pobjedom Španca.

U prvom setu nije bilo brejka pa se otišlo u tie break. Tamo se bolje snalazi Medvedev koji je slavio sa 7:3 i poveo 1:0.

Na samom startu drugog perioda igre Nadal pravi break i brzo nakon toga dolazi do vodstva od 2:0. Do kraja seta Nadal još jednom oduzima servis rivalu i dolazi do osvajanja seta rezultatom 6:3 za izjednačenje na 1:1.

Ulazi se u treći set koji je zaista još jednom pokazao da teniseri poput Nadala imaju pravo srce šampiona i da ih nikada ne treba otpisati.

Medvedev je u odlučujućem periodu igre poveo sa čak 4:0. Imao je i dvije break lopte da dođe do 5:0 i servira za meč, ali nije ih iskoristio. Španac je poslije gubio s 5:1, Medvedev je imao meč loptu na servis Nadala da riješi sve rezultatom 6:1, ali Rafa je spašava i uspijeva smanjiti na 2:5. To mu je dalo krila da oduzme servis Medvedevu dva puta zaredom i dođe do gotovo nevjerovatnih 5:5.

Poslije se otišlo u tie break u kojem Nadal naprosto nije mogao izgubiti. Španac je slavio sa 7:4 i ostvario prvi trijumf na turniru.

Nakon fantastične pobjede Nadal ima velike šanse da se plasira u polufinale, dok Medvedev sada mora priželjkivati poraz Zvereva večeras od Tsitsipasa kako bi dobio šansu da i on u posljednjem meču porazi Nijemca i dođe do omjera od 1-2 u grupnoj fazi. Isti omjer imao bi tada i Zverev, a Medvedev bi se morao nadati i porazu Nadala u posljednjem kolu od Tsitsipasa kako bi Grk imao 3-0 a Španac također 1-2. Tada bi se stvorila grupa od tri igrača sa omjerom od 1-2 i odlučivao bi gem količnik.

Završni masters u Londonu, 2. kolo:

Rafael Nadal - Daniil Medvedev 2:1

Top Komentari

elimo
Bez dileme najbolji ikada povrijeđen a opet ravnopravno igra sa najboljim teniserima stvarno respect jos koja borba jednostavno najbolji.. covjek zivi tenis
3 3
Grohot
King Rafael
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi