Novak Đoković: Medvedev je jedan od favorita za osvajanje US Opena

Prvi reket svijeta biranim riječima pričao je o mladom Rusu

Novak Đoković: Medvedev je jedan od favorita za osvajanje US Opena

U susret posljednjem Grand Slam turniru u sezoni US Openu koji će se igrati na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku Novak Đoković biranim riječima je govorio o Danilu Medvedevu, mladom Rusu koji igra u životnoj formi.

Novak Đoković je u karijeri tri puta osvajao US Open. Prvi put je otišao do kraja 2011. godine, nakon toga je pehar namijenjen pobjedniku dizao 2015. godine, odnosno prošle kada je svladao Juana Martina Del Potra u tri seta.

Prije dolaska u New York Novak je igrao turnir u Cincinnatiju, tamo je Medvedev bio bolji u polufinalu. Sada se priprema za nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone. U New Yorku je Đoković prvi nositelj, u njegovom dijelu ždrijeba su baš Rus Medvedev, kao i Federer. Protiv prvog bi trebao igrati u četvrtfinalu, protiv drugog u polufinalu, ako naravno ne bude nekih velikih iznenađenja.

"Vjerujem da većina igrača gleda ždrijeb, da budem iskren. Čak i kada samo kažu da su fokusirani na naredno kolo, siguran sam da gotovo svi gledaju kompletan ždrijeb i s kime bi mogli da se sastanu kasnije. Čisto da bi vidjeli kako im potencijalni rivali igraju. Naravno moraju se uzeti u obzir rezultati Medvedeva koji igra sjajno u ovom trenutku. Možemo ga čak smatrati jednim od favorita, međutim ovo iza nas su bili ATP turniri, mečevi koji su se igrali na dva dobivena seta. Grand slam turniri su nešto sasvim drugo. Igra se dva tjedna, na tri dobivena seta, drugačije su okolnosti, okruženje, iskustvo može igrati važnu ulogu. Potrebno vam je strpljenje i sposobnost da se nosite sa svim stvarima koje su van terena. Postoji pritisak zbog velikih očekivanja. Poseban je izazov kada branite titulu i kada ste među glavnim kandidatima za osvajanje. Ali se vremenom naviknete na to", naglasio je Đoković. 

Promo

Top Komentari

eye of the tiger
Prebacivanje pritiska od stare srbende
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi