Nesvakidašnja scena na turniru u Šangaju: Fognini se nije 'gasio', a onda je Murray izgubio živce
Sudija je morao smirivati situaciju

Italijan je na kraju dovoljno isprovocirao Škota koji nije uspio da završi meč u svoju korist

Nesvakidašnja scena na turniru u Šangaju: Fognini se nije 'gasio', a onda je Murray izgubio živce

S. Pašalić

Fabio Fognini se nakon maratonskog meča uspio plasirati u osminu finala ATP turnira u Šangaju.

Italijan je sa 2:1, po setovima 7:6, 2:6 i 7:6 bio bolji od bivšeg prvog tenisera svijeta, Škota, Andyja Murraya.

Murray se vratio tenisu nakon operacije kuka i u posljednjih mjesec dana igra sve bolje, ali je danas je upisao poraz iako je u trećem setu vodio sa 6:5 i servirao za meč.

Ipak, današnji meč je obilježila jedna nesvakidašnja situacija, a ona se desila upravo nakon što je Škot uzeo break Fogniniju i trebao je servirati za meč.

Igrači su krenuli na pauzu između dva gema, a Fabio Fognini nije prestajao pričati, što je radio i prije tokom meča u nekoliko navrata.

Kada su došli do mreže, dva igrača su ušla u raspravu, a nakon što su sjeli, Fognini i dalje nije prestajao pričati.

Murray je ustao da objasni sudiji šta se dešavalo tokom jednog poena, a Fognini je dobacio: 'Zašto se žališ', na šta mu je Škot odgovorio: 'Šuti!' i nastavio je objasnjavati sudiji, a iako je Fognini i nakon toga dobacivao, situacija se ipak na kraju smirila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi