Mirza Bašić ni blizu odbrane naslova u Sofiji
Mirza Bašić je prvi ATP turnir u karijeri osvojio 2018. godine upravo u Sofiji. Međutim, sada je podbacio i ispao je već u prvom kolu (Foto: EPA)

Kraj za bh. tenisera već u prvom kolu

Mirza Bašić ni blizu odbrane naslova u Sofiji

M. Šljivak

Mirza Bašić oprostio se od učešća u prvom kolu ATP turnira u Sofiji.

Pobjednik turnira iz prošle godine pao je već na prvoj prepreci, a od njega je bio bolji Slovački teniser Martin Kližan, koji je slavios a 2:1, po setovima 6:0, 3:6, 6:2.

Mirza je očajno ušao u meč. U prvom setu ga nije išlo apsolutno ništa i na kraju ga je Kližan razbio za samo 18 minuta igre (6:0).

Ipak, Bašić se uspio vratiti u drugom setu. Vezao je dva uzastopna breaka u finišu ovog dijela meča i na kraju je dobio set sa 6:3 i izjednačio je rezultat na 1:1.

Međutim, više od toga nije mogao. Igra mu je ponovo potpuno pala u odlučujućem trećem setu. Kližan je koristio svaku grešku i na kraju je dobio treći set sa 6:2 i došao je do trijumfa od 2:1.

Slovački teniser u drugom kolu igra protiv Nijemca Daniela Brandsa.

ATP Sofia, 1. kolo:

Kližan - Bašić 2:1 (6:0, 3:6, 6:2)

Top Komentari

Dino69
6-0 za 18 minuta...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi