Monfils savladao Čilića na turniru u Dubaiju, Francuz ponizio hrvatskog tenisera u trećem setu
Hrvatskom teniseru prijeti ispadanje iz TOP 10 na svjetskoj listi

Potpuni raspad sistema Čilića u trećem setu

Monfils savladao Čilića na turniru u Dubaiju, Francuz ponizio hrvatskog tenisera u trećem setu

S. Pašalić

Gael Monfils je savladao Marina Čilića na startu turniru u Dubaiju sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:0.

Sjajno je krenuo Monfils i odmah na početku uzeo break Čiliću te držao tu prednost do 5:3 kada je Čilić servirao a Francuz tada uzima još jedan break i dobija prvi set sa 6:3.

U drugom setu je Čilić uzeo break kod rezultata 2:2 te je držao tu prednost do samog kraja seta kojeg je dobio sa 6:4. Treći set je donio raspad sistema u igri Marina Čilić koji nije osvojio niti jedan gem pa je Monfils dobio ovaj set sa 6:0.

Francuz je nastavio svoju dobru formu te je nakon osvajanja turnira u Rotterdamu prije dvije sedmice i ovaj turnir sjajno otvorio te će u narednom kolu igrati protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa.

Marin Čilić se ovim porazom doveo u opasnost od ispadanja iz TOP 10 na svjetskoj listi, ali to će ovisiti od ostalih rezultata na turnirima koji se igraju ove sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi