Murray: Ako počnem pobjeđivati, smanjit ću broj turnira

Britanski teniser

Murray: Ako počnem pobjeđivati, smanjit ću broj turnira

Britanski teniser Andy Murray poručio je da će početi da preskače neke turnire ukoliko počne da igra bolje i veže pobjede.

Murray nakon oporavna od povrede igra veliki broj turnira, a glavni razlog je što je do sada uglavnom ispadao u prvim kolima pa nema mnogo mečeva u nogama.

Ipak, kako sam kaže, ukoliko počne pobjeđivati, igrat će manje turnira jer će samim tim imati dovoljan broj mečeva u nogama.

"Kada se vratiš poslije duge pauze i kada padneš na ATP listi, onda je teško pobjeđivati. Važno je koliko mečeva pobijediš. Ako počnem pobjeđivati, onda ću smanjiti broj turnira koje igram. U 2016. godini, mojoj najboljoj u karijeri, odigrao sam 15 ili 16 turnira. Djeluje da to nije mnogo, ali kada ostvaruješ pobjede u nizu, onda dođeš do 80 mečevam, a to je mnogo", rekao je Murray za Sky Sport i dodao:

"Ako u narednoj sezoni budem osvojio neki turnir, onda ću naredni preskočiti, to prije nisam radio. Razmišljam i o tome da jedan dio sezone na šljaci preskočim i da se više posvetim treningu i oporavku".

Podsjetimo, Britanac trenutno nastupa na ATP turniru iz serije 250 koji se ovih dana igra u kineskom Shenzhenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi