Murray tek nakon predaje Zhanga prošao dalje

Britanac se pošteno namučio

Murray tek nakon predaje Zhanga prošao dalje

Nekadašnji svjetski broj 1 Andy Murray još se nije vratio u top formu, a dokaz za to je njegov današnji susret protiv Kineza Zhizhen Zhanga.

Murray i Zhang su se susreli u šesnaestini finala ATP turnira u Shenzhenu, a Britanac je prošao dalje tek nakon što mu je rival predao meč.

Murray je slavio u prvom setu sa 6:3, ali Kinez mu uzvraća u drugom pobjedom u taj brejku. Sredinom trećeg seta Murray pravi brejk i dolazi do prednosti 4:2, ali tada se njegov trival zbog povrede morao povući sa meča.

Murray će u osmini finala imati vrlo težak zadatak jer igra protiv Belgijanca Davida Goffina.

Što se tiče ostalih rezultata, treba reći da je Kanađanin Denis Shapovalov pobijedio Bjelorusa Ivashka sa 2:1 u setovima, dok je Japanac Daniel bio bolji od sunarodnjaka Ita istim rezultatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi