Murray poručio: Možda ne zaigram u četvrtfinalu

Britanac preumoran

Murray poručio: Možda ne zaigram u četvrtfinalu

Britanski teniser Andy Murray poručio je da možda neće zaigrati u četvrtfinalu turnira u Washingtonu.

Murray je odigrao tri veoma teška meča u prvom, drugom i trećem kolu, a posljednji duel protiv Rumuna Copila završen je jutros u 3.00 sati iza ponoći. Naravno, obzirom da Murray još uvijek nije potpuno fizički spreman, teško je očekivati da može odigrati praktično dva meča u jednom danu.

Inače, on je pustio i poneku suzu na kraju sinoćnjeg meča te je na taj način pokazao koliko mu pobjeda znači.

"Emocije su navirale poslije vrlo dugog dana i teškog meča. Ne znam kako da se oporavim od ovog meča, postoji mogućnost da neću zaigrati u četvrtfinalu. Trenutno se ne osjećam dobro. Završio sam susret u tri sata iza ponoći. To nije dobro ni za mene, ni za ostale igrače, a ni za organizatora. Nerazumno je da na teren izlazim ponovo naredni dan, to je kao da igram dva meča istog dana. Pokušat ću odspavati što više, ali dok odradim sve što je potrebno, neću leći prije šest", rekao je Murray nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti