Murray bi mogao zaigrati u Miamiju?

Britanac naporno trenira

Murray bi mogao zaigrati u Miamiju?

Nekadašnji prvi reket svijeta Andy Murray mogao bi se tenisu vratiti na Mastersu u Miamiju. 

Murray je jedan od tenisera sa najtužnijom pričom. Dok je bio prvi reket svijeta počeo je osjećati bolove u kuku koji su mu kasnije, možemo slobodno reći, uništili karijeru. Murray ozbiljan tenis ne igra već tri godine, a u međuvremehnu je ugradio i umjetni kuk koji mu je bio osljednja slamka spasa da ponovo može igrati profesionalni tenis.

To je urodilo plodom jer se Murray vratio u drugoj polovini prošle godie i čak osvojio jedan ATP turnir. Ipak, brzo nakon toga odlučio je otići na novu pauzu zbog povrede karlice pa je propustio sve turnire u januaru i februaru ove godine.

Mnogi su mislili da će uslijediti još jedna operacija, ali Murray poručuje kako vrijedno trenira i da bi mogao biti spreman već za Masters u Miamiju.

"Kratkoročno gledano, treniram kako bih bio spreman za Miami. Mnogo toga sam prošao posljednjih mjeseci, ojačao sam. Ipak, nisam igrao tenis. Možda sam dva puta bio na terenu od Davis cupa i to na 40 minuta. Potrebno mi je još neko vrijeme da se priviknem, da se osjećam dobro na terenu", kazao je on.

Masters u Miamiju počinje 25. marta i trajat će do 5. aprila, a Murray je ovaj turnir osvojio dva puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi