Šta se dešava s Andyjem Murrayjem?

Ponovo proživljava teške dane

Šta se dešava s Andyjem Murrayjem?

Britanski teniser Andy Murray ponovo proživljava teške dane. 

Nekadašnji svjetski broj 1 vratio se tenisu ljetos nakon što je ugradio umjetni kuk i činilo se da sve teče po planu.

"Napredujem polako. Osjećam se dobro, bol je prošla i nastavit ću igrati. Treniram normalno i napredujem iz dana u dan. Najprije ću se fokusirati na dublove, a do kraja godine očekujem da se vratim i mečevima u singlu", rekao je Murray početkom ljeta prošle godine.

Kasnije se vratio na teren, prvo u dublovima pa i u single konkurenciji. Čak je u oktobru mjesecu osvojio i turnir u Antwerpu nakon što je u finalu savladao Stana Wawrinku i činilo se kako je pred njim sjajna 2020. godina.

Ipak, došlo je do povrede karlice i morao je propustiti početak ove sezone. Nije ga bilo na Australian Openu, a otkazao je i učešča na turnirima u Montpellieru i Rotterdamu.

Mnogi se pitaju kada ćemo ga i da li ćemo ga više ikada gledati u single konkurenciji a njegov nekadašnji trener Alex Corretja je optimista kada je to u pitanju. On misli da je povratak na teren neupitan i smatra kako bi Britnac trebao propustiti Roland Garros kako bi bio što spremniji za Wimbledon. Također, dodaje da bi prije Wimbledona trebao odigrati između 15 i 20 mečeva na betonu i zemlji kako bi se vratio u formu.

"Trebao bi iskoristiti zemljanu sezonu kako bi stekao dovoljno mečeva da bi bio spreman za travu. Jer, ako propusti zemljanu sezonu, bit će mu jako teško jer je mali razmak prije turnira na travi. Ako osjeti da je odigrao dovoljno mečeva na zemlji prije Roland Garrosa, trebao bi reći sebi: 'Ok, vratit ću se u London i trenirati' i tako preskočiti Roland Garros".

Naveo je i idealan scenario:

"Mislim da bi se trebao takmičiti tokom travnate sezone ali i na Olimpijskim igrama. Ja bih se fokusirao na to. Dobro bi bilo da igra Indian Wels i Miami kako bi stekao mečeve. Ja bih odigrao IW, Miami i neke turnire na zemlji. Ako bi odigrao između 15 i 20 mečeva prije trave to bi bilo super", kaže on.

Ipak, treba reći da je Murrayjevo zdravstveno stanje još uvijek vrlo upitno. Mnogi strčnjaci smatraju da je do povrede karlice došlo zbog operacije kuka od prošle godine pa je na taj način njegova karijera još jednom dovedena u pitanje.

Brojni doktori upozoravali su Murrayja da ne bi trebao toliko forsirati tijelo čak ni s umjetnim kukom, ali on nije slušao i možda je to razlog ove povrede.

Ukoliko se Andy ipak izbori i s ovim bolovima postoji mogućnost da ponovo osjeti bolove kada se vrati na teren tako da bi sav plan kojeg je iznio njegov bivši trener mogao vrlo lako pasti u vodu.

Bilo kako bilo, ljubitelji tenisa se nadaju kako će Murrayja na terenu ponovo vidjeti već kada počnu Mastersi a to je u martu mjesecu. Nadamo se da bolova više neće biti i da ćemo ga još barem neko vrijeme gledati na teniskim igralištima.

Inače, on je tokom kariere osvojio tri Grand Slam turnira, a pored toga ima i osam izgubljenih finala.

Top Komentari

Chupy
Ljudi, samo realno i objektivno. Covjek ima umjesto kuka zeljezne kugle, hrskavice ni na vidiku. Druze, ako hoces da ostatak zivota provedes iole kao normalan covjek, mani se tenisa. Tolika opterecenja, samo mozes svoj zivot unistiti. Surovo ali istinito.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi