Thiem: Murray je neko na koga se trebam ugledati

Izgubio tri finala Grad Slama do sada

Thiem: Murray je neko na koga se trebam ugledati

Austrijski teniser Dominic Thiem još uvijek je ljut na sebe jer nije uspio osvojiti prvi Grand Slam turnir u karijeri.

Podsjetimo, on je u nedavnom finalu Australian Opena izgubio od Novaka Đokovića i to u pet setova. Danas priznaje da je moglo završiti i drugačije.

"Porazi od Rafaela Nadala u Parizu su bili glatki, nisam imao šanse. Ovoga puta sam bio blizu. Moglo je biti drugačije, ljut sam na sebe. Nikad nisam bio tako blizu", kaže Thiem.

Ipak, on je optimista i poručuje da će se ugledati na Andyja Murrayja koji je prvi Grand Slam osvojio nakon što je izgubio četiri vezana finala. Podsjetimo, Thiemu je ovo treći uzastopni poraz nakon što je pretrpio dva na Roland Garrosu.

"Andy Murray je gubio svoja prva četiri Grand Slam finala, prije nego što je osvojio tri i postao najbolji igrač na svijetu. Uzeću njega kao nekog na koga treba da se ugledam".

Svjestan je ipak da će biti teško...

"Moguće je da neću uspjeti ni na narednim grand slamovima da osvojim titulu. Nadal je uspješan na šljaci, Đoković je najbolji na tvrdoj podlozi, dok Federer i dalje ima šanse da osvoji Wimbledon. Pored njih, treba uzeti u obzir i Alexandra Zvereva, Stefanosa Tsitsipasa i Daniila Medvedeva", kaže on.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi