Murray nakon nove pobjede: Bio sam ofanzivniji i sretan sam zbog toga

Britanac u osmini finala Washingtona

Murray nakon nove pobjede: Bio sam ofanzivniji i sretan sam zbog toga

Britanski teniser Andy Murray rano jutros po našem vremenu je slavio pobjedu protiv sunarodnjaka Kylea Edmunda u okviru šesnaestine finala ATP turnira u Washingtonu.

Nekadašnji svjetski broj 1. je slavio nakon tri seta i plasirao se u osminu finala, a nakon meča je poručio da je mnogo zadovoljniji nego poslije prvog kola kada se većinom branio.

"Bio je ovo mnogo bolji meč nego u prvom kolu. U prvom sam se sve vrijeme branio, igrao sam daleko od osnovne linije. To nije moj način igre i to ne želim. Pričao sam sa trenerom o tome. Bez obzira na rezultat, protiv Kylea sam htio da igram napadački, da koristim forhend i da budem bliži osnovnoj liniji. Upravo sam to i radio u ključnim trenucima, bio sam ofanzivan i sretan", istakao je Murray.

Podsjetimo, Britanac će u osmini finala ovog turnira iz serije 500 igrati protiv Mariusa Copila iz Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti