Murray ostvario najveću pobjedu od povratka na teren

Značajno će napredovati na ATP listi

Murray ostvario najveću pobjedu od povratka na teren

Nekada najbolji teniser svijeta Andy Murray, koji je vrhunac karijere doživio krajem 2016. godine, danas je stigao do svoje najveće pobjede otkako se vratio na teren nakon povrede.

Murray je u 1/8 finala Shenzhena savladao Davida Goffina bez izgubljenog seta (2:0), čime je možda najavio povratak u pravu formu i vrh svjetskog tenisa.

Britanac je u prvom setu od favorizovanog Goffina bio bolji rezultatom 6:3, a u drugom sa 6:4 i tako je izborio duel sa Fernandom Verdascom u četvrtfinalu.

Andy Murray se na teniske terene vratio u junu i to nakon oporavka od operacije kuka, zbog koje je odsustvovao sa terena skoro godinu dana.

Neigranje na turnirima se odrazilo i na njegov plasman na ATP listi, gdje je jedno vrijeme bio ispod 1000. mjesta pa sada na svim turnirima ima dosta teži put do završnice, ali ga uskoro čeka napredak.

Murray trenutno zauzima 311. mjesto i svakako da će mu pobjeda nad Goffinom, koji je 11., donijeti veliki napredak. Naravno, u slučaju da ostvari još pobjeda u Shenzhenu, plasman će mu od ponedjeljka biti još bolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi