Suze Andyja Murrayja obišle svijet

Nakon meča protiv Copila

Suze Andyja Murrayja obišle svijet

Britanski teniser Andy Murray plasirao se jutros u četvrtfinale ATP turnira u Washingtonu nakon što je porazio Rumuna Mariusa Copila sa 2:1 u setovima.

Čini se kako se Murray lagano vraća u top formu nakon što ga godinu dana nije bilo na teniskim terenima zbog povrede kuka jer je u Washingtonu dobio tri meča zaredom.

Sva tri susreta su bila veoma teška i otišla su u treći set, a Murray nikada nije bio sretniji nego poslije jutrošnje pobjede. Očigledno da su ga emocije savladale te je odlučio da se dobro isplače na klupi poslije meča.

Naravno, samo on zna kroz šta sve je prošao u proteklih godinu dana i koliko je teška bila povreda, a zbog nje je između ostalog pao ispod 800. mjesta na ATP listi.

Inače, on je i prije turnira u Washingtonu odigrao jedan meč i to onaj protiv Nicka Kyrgiosa u Quenn'su te je poražen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi