Murray prije dva mjeseca objavio kraj karijere, ali danas ima pozitivne vijesti

Više ne osjeća bol

Murray prije dva mjeseca objavio kraj karijere, ali danas ima pozitivne vijesti

Britanski teniser Andy Murray saopštio je danas vrlo lijepe vijesti.

On je u januaru mjesecu gotovo objavio kraj karijere te je poručio kako će se možda odlučiti za još jednu operaciju kuka, ali kako ne vjeruje da će se više moći takmičiti.

Na kraju je otišao na tu drugu operaciju i to prije pet sedmica, a danas je dao prvi intervju nakon iste. On je u razgovoru za inostrane medije poručio kako više ne osjeća bol u kuku što je svakako pozitivna informacija, ali da još uvijek ne zna hoće li se moći vratiti na teren.

"Želim se nastaviti takmičiti, rekao sam to i u Australiji. Problem je što ne znam da li je to moguće", kaže Murray i dodaje:

"U ovom trenutku sam puno sretniji nego što sam bio u bilo kojem momentu u posljednjih 12 mjeseci. Ne osjećam više bol u kuku, a mučio sam se dugo. Proces oporavka ide sporo, ali dobro. Ako bude moguće, volio bih da se ponovo takmičim", kaže Britanac.

Podsjetimo, Murray je tokom karijere bio svjetski broj 1 te je osvojio tri Grand Slam titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi