Murray s lakoćom do polufinala i duela s Federerom

Wimbledon

Murray s lakoćom do polufinala i duela s Federerom

Edmir Škorić

Andy Murray se bez većih problema plasirao u polufinale Wimbledona.

Murray je u tri seta savladao Vaseka Pospisila na putu do polufinala. Duel Britanca i Kanađanina prekidan je zbog kiše, ali to nije omelo trećeg igrača svijeta da izbori duel sa Rogerom Federerom.

Britanac je već u trećem gemu prvog seta stigao do brejka, pa je poveo s 1:0 u setovima. 

Dosta sigurni bili su i jedan i drugi teniser u drugom setu, ali jedna brejk-šansa bila je dovoljna da Murray u 11. gemu stigne do brejka, kojeg je potvrdio pa je imao 2:0.

U trećem setu je Murray također jednim brejkom riješio pitanje pobjednika. Deveti gem bio je koban za Pospisila, koji ipak može da bude zadovoljan ovogodišnjim nastupom na Wimbledonu, obzirom da mu je ovo prvo četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.