Murray se povukao, propušta Roland Garros

Nije u najboljoj formi

Murray se povukao, propušta Roland Garros

Britanski teniser Andy Murray definitivno će propustiti drugi Grand Slam sezone Roland Garros.

Kako prenose inostrani mediji, trostruki Grand Slam pobjednik je povukao svoje ime s liste prijavljenih, a razlog leži u tome što nije potpuno spreman da odgovori zahtjevima koje sa sobom nosi takav turnir.

U proteklom periodu je bilo špekulacija da bi 30-godišnji Murray mogao da se vrati za Challenger u Glasgowu, međutim i od toga je odustao, baš kao i od turnira u Loughboroughu koji će biti održan ovog mjeseca.

Murray je na Roland Garrosu dosad igrao 10 puta u toku karijere. Do najboljeg rezultata je došao 2016. godine, kada je izgubio u finalu od srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

Povratak Murraya se očekuje početkom travnate sezone, tačnije na turniru u Hertogenboschu koji će biti održan od 11. do 17. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi