Andy Murray odustao od Australian Opena, Novak će učestvovati

Britanac još nije spreman

Andy Murray odustao od Australian Opena, Novak će učestvovati

Britanski teniser Andy Murray odustao je od nastupa na Australian Openu zbog problema sa povredom kuka koji ga još uvijek muče.

Murray je pokušao da igra prvo na egzibicionom turniru u Abu Dhabiju, ali već tu se vidjelo da nije ni blizu spreman za profesionalni tenis, a kasnije je morao otkazati turnir u Brisbaneu.

Iako je postojala mogućnost da će biti spreman za prvi Grand Slam u sezoni, Murray je ipak odlučio da otkaže učešće na istom.

"Tužan sam što neću igrati u Melburnu ove godine, nisam još spreman. Hvala svima na porukama podrške, nadam se što skorijem povratku", naveo je Britanac.

Dobre vijesti za sve ljubitlje tenisa stižu od Novaka koji se vraća na teren iako i on još uvijek ima problema sa povredom lakta. Novak je preko Instagrama dao naslutiti da će igrati u Melburnu.

"Spreman sam da pređem 11,656 kilometara kako bih igrao na Australian Openu", otprilike je poručio Novak preno Instagram storyja.

Podsjetimo, njih dvojica nisu igrali profesionalni tenis od prošlog ljeta i turnira u Wimbledonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti