Murray se prošli put u suzama oprostio od Melbourna, ali ponovo će zaigrati u januaru

Potvrdio nastup na Australian Openu

Murray se prošli put u suzama oprostio od Melbourna, ali ponovo će zaigrati u januaru

Nekadašnji prvi reket svijeta Andy Murray vraća se na Grand Slam turnire.

Nepunih godinu dana nakon što se na press konferenciji pred start Australian Opena zamalo oprostio, potvrđeno je da će Murray ponovo zaigrati na ovom turniru.

Podsjetimo, on je tada trpio velike bolove zbog povrede kuka, a nakon Australian Opena odlučio se za operaciju i ugradnju vještačkog kuka. Nekoliko mjeseci poslije toga poručio je kako se osjeća bolje i da će se vratiti profesionalnom igranju.

Prvi nastup imao je na turniru u Queensu gdje je igrao parove, a isto je učinio i kasnije na Wimbledonu. U posljednje vrijeme je počeo igrati i one najjače turnire u single konkurenciji, a jedan takav se upravo održava u Šangaju. Murray je stigao do drugog kruga gdje danas igra protiv Italijana Fabija Fogninija.

32-godišnji teniser je očigledno spreman da se vrati i na Grand Slam pa je potvrdio učešće na Australian Openu gdje je prošle godine u suzama završio nastup protiv Bautiste-Aguta misleći da mu je to posljednji meč u karijeri. Nakon poraza na velikom ekranu najvećeg terena u Melburnu od Murrayja su se oprostile neke teniske legende.

Ipak, on se vraća na turnir gdje je veoma popularan jer je do sada igrao čak pet finala. Nijednom nije uspio da slavi, a najčešće je gubio od Novaka Đokovića.

Ovog puta Murrayjev cilj svakako nije visok, jer je sama činjenica da će se pojaviti na turniru za njega veliki uspjeh.

Ovaj turnir će se igrati od 20. januara do 2. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti