Murray u povratničkom nastupu na ATP touru poražen od Gasqueta
Škot se već dugo muči s oporavkom od teške operacije kuka

Trenutačno 325. igrač na ATP ljestvici

Murray u povratničkom nastupu na ATP touru poražen od Gasqueta

Nakon dugo vremena trostruki Grand Slam pobjednik Andy Murray se vratio na terene, barem što se tiče single nastupa jer je u dublu upisao par nastupa na nekim turnirima.

Škot je dobio pozivnicu velikog Masters 1000 turnira koji se ovaj tjedan odigrava u američkom Cincinnatiju, a 325.igrač svijeta nije imao dobar povratnički nastup. 

Njega je u povratničkom meču večeras porazio francuski igrač Richard Gasquet s dva puta po 6:4 u setovima. Murray je u oba seta izgubio početni udarac na samim otvaranjima setova što je njegov večerašnji protivnik iskoristio i na kraju pretvorio u plasman u drugo kolo Cincinnatija. 

Murray se već dvije godine bori s oporavkom nakon teške operacije kuka a jedno vrijeme je čak bio i na rubu oproštaja od aktivnog igranja tenisa. S terena je bio odsutan još od januara i Australian Opena nakon čega je drugi put operirao kuk. Sada kaže da se situacija popravlja i želi nastupiti na četvrtom Grand Slam turniru ove sezone na US Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi