Na Roland Garrosu samo 1000 gledatelja dnevno

Turnir počinje u nedjelju

Na Roland Garrosu samo 1000 gledatelja dnevno

A. Čaušević

Ovogodišnje izdanje Roland Garrosa će se igrati u prisustvu gledatelja, ali sa značajano smanjenim kapacitetom.

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske su odlučili da će tokom jednog takmičarskog dana na tribinama moći biti prisutno maksimalno 1000 gledatelja.

Francuska vlada je odlučila da dodatno pooštri mjere u odbrani od širenja koronavirusa za područje Pariza pa je broj dozvoljenih gledatelja dodatno smanjen.

Od početka septembra već dvaputa je smanjivan dnevni kapacitet prvo sad 20.000 na 11.500, a zatim i na 5.000. Konačna odluka je 1.000 gledatelja dnevno.

Direktor Roland Garrosa Guy Forget izjavio je da 5.000 gledatelja može sigurno cirkulirati teniskim kompleksom površine 12.000, ali francuski premijer Jean Castex je poručio da svugdje važe ista pravila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi