Roland Garros: Umanjene nagrade za pobjednike

Otvoreno prvenstvo Francuske

Roland Garros: Umanjene nagrade za pobjednike

A. Čaušević

Nagradni fond za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa je manji za 4.2 miliona eura nego prošle godine.

Otvoreno prvenstvo Francuske će započeti u nedjelju, a organizatori su odlučili da umanje nagrade za pobjednike, ali i povećaju za ostale učesnike.

Nagrade za pobjednike su manje za 700.000 eura, osvajači prestižnog turnira na šljaci u obje konkurencije će dobiti po 1.6 miiona eura, dok će finalisti zaraditi po 850.000 eura.

Igrači koji ispadnu u ranoj fazi turnira će dobiti puno više novca nego lani. Gubitnici u pvom kolu će inkasirati po 60.000 eura.

Organizatori su ovu odluku opravdali činjenicom da su manje uspješni igrači zabilježili velike novčane gubitke zbog panedmije koronavirusa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi