Pljušte optužbe za Roland Garros: Džumhurov trener samo dan kasnije negativan na koronavirus

Bh. teniseru zabranjen nastup

Pljušte optužbe za Roland Garros: Džumhurov trener samo dan kasnije negativan na koronavirus

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur prije nekoliko dana saopštio je da mu je zabranjen nastup na Ronald Garrosu.

Džumhur je na Instagramu objavio da neće nastupati na Roland Garrosu i da je zbog toga itekako razočaran i ljut. Naime, bh. teniseru zabranjen je nastup nakon što je objavljeno da je njegov trener Petar Popović pozitivan na koronavirus.

Međutim, Džumhur je objavio da mu nije jasno kako se to desilo, te da uopšte nije dozvoljeno da njegov trener bude još jednom testiran. Bh. teniser je poručio da svi vjeruju da je test bio lažan, te da njegov trener nema koronu.

Saga oko svega nastavila se i danas nakon što je Džumhur objavio test njegovog trenera koji je urađen jučer i on je bio negativan.

"Test mog trenera koji je uradio jučer samo dan nakon što je njegov test na Roland Garrosu bio 'pozitivan'", napisao je Džumhur.

Nakon svega oglasio se i Popović koji je potvrdio ove informacije i poručio da mu i dalje nije jasno zašto mu na Roland Garrosu nisu dopustili da se još jednom testira.

"Sve treba da znate istinu. Jedina istina jeste da je Džumhur bez razloga dobio zabranu da igra na turniru. Mi smo samo tražili da se još jednom testiram jer smo znali da će se pokazati da je prvi test bio lažan", napisao je Popović.

Top Komentari

rocccavela
Ma i bolje sto ne nastupas. Coria te otrese 6:1 6:1. :)
4 1
Ma sta ces Damire na Rolans Garossu svakako bi ispao odmah u prvom nastupu, ovako hvala im postedjeli su te troskova, da si Damire neka teniska zvijezda bilo bi steta da ne ucestvujes, inace ovako bole je i za tebe.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti