Nadal bez izgubljenog seta do četvrtfinala Wimbledona

Španac salvadao Veselog

Nadal bez izgubljenog seta do četvrtfinala Wimbledona

Rafael Nadal je nastavio sa dominantnim predstavama na ovogodišnjem Wimbledonu i u osmini finala. Naime, Španac je danas bio bolji od Čeha Jirija Veselog rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:4.

Nadalu je za trijumf u osmini finala bilo potrebno nešto manje od dva sata, a prvi set je riješio u svoju korist zhvaljujući brejku u četvrtom gemu.

Vesely nije uspio pružiti značajniji otpor svjetskom broju jedani ni u drugom setu. Nadal je Čehu oduzeo servis u petom gemu, da bi u devetom potvrdio pobjedu u drugom setu.

Češki teniser je uspio prvi stići do brejka u trećem setu. Oduzeo je Vesely servis Nadalu u petom gemu, ali je Španac već u narednom uzvratio istom mjerom, da bi u desetom gemu napravio novi brejk i potvrdio pobjedu.

Nadal će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Del Potro - Simon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi