Gulbis nakon Džumhura "sredio" i trećeg tenisera svijeta

Latvijac priredio senzaciju

Gulbis nakon Džumhura "sredio" i trećeg tenisera svijeta

Nakon što je u prošlom kolu Wimbledona eliminisao našeg Damira Džumhura, Ernests Gulbis je danas savladao i trećeg igrača svijeta Alexandera Zvereva, rezultatom 3:2, po setovima 7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:0.

Gulbis je dobro otvorio meč protiv Zvereva i prvi ste nakon tiebreaka (7:2) riješio u svoju korsit. Ipak, činilo se da Zverev preuzima konotrolu meča pošto je u naredna dva seta stigao do preokreta.

Međutim, Gulbis u četvrtom setu igra sjajno, a Zverev se počinje mučiti u svakom pogledu. Latvijcu je za izjednačenje u setovima bio dovoljan brejk u šestom gemu četvrtog seta, a onda je u petom potpuno razbio favorizovanog Zvereva i sa 6:0 stigao do pobjede i plasmana u osminu finala gdje će snage odmjeriti sa boljim iz duela Kyrgios - Nishikori.

Nešto ranije je do trijumfa rezultatom 3:2 (4:6, 4:6, 7:6, 6:2, 6:1) stigao i Rus Khačanov koji je nakon preokreta savladao Tiafoea. Kačanov je gubio 2:0 setovima, ali je na kraju uspio slaviti pobjedu i plasman u osminu finala. Kačanov u osmini finala čeka boljeg iz duela Edmund - Đoković.

Pobjedu nad Fogninijem je upisao Vesely. Ček je tako priredio malo iznenađenje i slavio sa 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:3, 6:2, pa će u osmini finala odmjeriti snage sa Nadalom.

Promo

Top Komentari

Keno
Kako mrzim ovog gulbisa, nema goreg karaktera u tenisu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi