Nadal bez problema do drugog kola, Vekić poslala Sharapovu kući

Australian Open, 1. kolo

Nadal bez problema do drugog kola, Vekić poslala Sharapovu kući

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal bez većih problema plasirao se u drugo kolo Australian Opena.

Nadal je u prvom kolu bio bolji od Huge Delliena sa 3:0 u setovima. Španac je protivniku prepustio samo pet gemova i nakon dva sata igre uspio je da se plasira dalje.

Prvi set Nadal je dobio sa 6:2, dok je rezultat u drugom setu bio 6:3. Nadal je sjajno igrao i u trećem setu gdje je "pomeo" protivnika sa 6:0 i tako se plasirao u narednu fazu Australian Opena.

Laganu pobjedu ostvario je i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sa 3:0 u setovima slavio protiv Corentina Mouteta. Čilić je prvi set dobio sa 6:3, dok je u drugom rezultat bio 6:2. U trećem setu je sve bilo riješeno, a hrvatski teniser je slavio sa 6:4.

Lajović je sa 3:0 bio bolji od Edmunda, a istim rezultatom je Verdasco pobijedio Donskoyja. Sjajan meč odigrali su Krajinović i Halys, a na kraju je srbijanski teniser slavio sa 3:2 u setovima.

U ženskoj konkurenciji izdvaja se meč Donne Vekić i Marije Sharapove. Vekić je lakše od očekivanog slavila protiv Ruskinje sa 2:0. Prvi set dobila je sa 6:3, a drugi sa 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi