Nadal: Bilo je nekoliko teških trenutaka, ali mogu biti sretan

Španac nakon pobjede

Nadal: Bilo je nekoliko teških trenutaka, ali mogu biti sretan

Rafael Nadal je danas pobijedio Damira Džumhura sa 3:0 usetovima u meču 3. kola Australian Opena. 

Nadal je odigrao sjajan meč i nije dao nikakvu šansu našem teniseru.

"Treće je kolo Australian Opena i ne možete očekivati uopšte lagan meč. On je mnogo napredovao u posljednjih nekoliko godina i težak je protivnik. Već sam to vidio u Miamiju prije nekoliko godina. U meč sam ušao veoma fokusiran, pokušao sam igrati agresivno. Bilo je teških trenutaka tokom meča, ali mogu biti veoma sretan", rekao je Nadal pa nastavio:

"Mislim da sam dobrim forhenom dominirao u prvom setu. Pokušavao sam igrati agresivnije, izlaziti na mrežu i tamo završavati poene. Sretan sam zbog svega i drago mi je što sam osmini finala. Publika je bila fantastična. Hvala svima na podršci, to je veoma važno za mene. Najvažnija stvar je da sam u četvrtoj rundi", rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi