Bizarna situacija na Australian Openu: Dječak Nadalu ukrao reket, on napravio opšti haos

Prekid dugo trajao

Bizarna situacija na Australian Openu: Dječak Nadalu ukrao reket, on napravio opšti haos

E. Oštraković

Nadal je ostvario pobjedu protiv Jacka Drapera, te se tako plasirao u drugo kolo Australian Opena. On je sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 ostvario pobjedu protiv svog protivnika.

U drugom kolu njegov protivnik će biti Michael McDonald, te je naravno Nadal i na ovom meču apsolutni favorit za prolaz dalje.

Branitelj titule u Melbourneu našap se u nezgodnoj situaciji jer je ostao bez reketa, te je htio da shvati šta se dogodilo.

Nadal je poznat po tome da ponavlja iste stvari pred poene, te da mu niko me smije remetiti red koji je napravio na klupi.

Diranje njegovih stvari je prosto nezamislivo, ali upravo to je uradio sakupljač loptica, koji je Nadalu uzeo reket.

Sve se desilo kod 4:3 u prvom setu, a Nadal je tada tražio nešto što nikako nije mogao pronaći, a ubrzo su svi shvatili da se radi o reketu.

Oglasi

Komentatori su naglasili da bi zbog toga Nadal mogao patiti u igri jer je previše praznovjeran, a sve je uradio sakupljač loptica.

"Treba mi reket, želim ga nazad", govorio je Nadal, te je tako objasnio zbog čega je meč prekinuti, a onda je otkrio šta se desilo.

"Uzeo mi ga je dječak koji sakuplja loptice", rekao je Nadal.

Na kraju je ipak uspio da ostvari pobjedu i plasira se u naredni krug takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi