Osvanuo je najsretniji dan u životu Rafaela Nadala

Nova životna uloga

Osvanuo je najsretniji dan u životu Rafaela Nadala

Eldar Ganibegović

Drugi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, apsolutna je legenda (svog) sporta.

Kroz karijeru je osvojio čak 92 titule i zaradio do sada ukupno 131.661.446 dolara. Također, rekorder je po broju osvojenih Grand Slam turnira, ima ih 22.

Jasno, svi ti uspjesi donijelu su mu ogromnu dozu sreće, no danas mu je definitivno najsretniji dan u životu, a uzrok njegove sreće nema veze s tenisom.

Naime, španski teniser po prvi put u životu postao je otac, a 8. oktobar 2022. godine ostat će mu zauvijek u sjećanju jer je dobio sina.

Partnerica Nadala Maria Perello (34 godine) u subotu je u Palma de Mallorci rodila dječaka. Ime koje su roditelji odabrali za novorođenče je posebno: Rafael Nadal Perello.

Prije nego što je postao otac, Rafael Nadal je sudjelovao na Laver Cupu, gdje je igrao na oproštajnom meču legendarnog Rogera Federera.

Španac nije mogao ostati u Londonu za vrijeme trajanja natjecanja upravo kako bi bio sa suprugom.

Rafael Nadal i Maria Perello zajedno su oko 17 godina, od 2005. godine. Njih su dvoje započeli vezu u svom rodnom gradu Manacoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti