Nadal drugi finalista US Opena
U lovu na 19. Grand Slam naslov pred Nadalom je ostao još samo Danil Medvedev

Savladao Berrettinija

Nadal drugi finalista US Opena

Rafael Nadal drugi je finalista ovogodišnjeg izdanja US Opena. Nakon što je sinoć Danil Medvedev nadigrao Grigora Dimitrova s 3:0 po setovima nešto kasnije je veliki Španjolac istim rezultatom s turnira ispratio mladog Mattea Berrettinija. 

Kao i Dimitrov protiv Medvedeva tako je i mladi Italijan igrao sjajno u prvom setu protiv Nadala. Servirao je sjajno, spasio nekoliko break lopti i dovukao set do tie breaka. Berrettini je u razigravanju vodio s 4-0 i sa 6-4 no ipak nije uspio prelomiti set u svoju korist. Rafa se izvukao, osvojio set a nastavak meča bio je puka formalnost jer se mladi Italijan nakon toliko propuštenih šansi potpuno raspao te je Nadal ostala dva seta dobio rutinski sa 6:4 i 6:1.

Pred fantastičnim Španjolcem još je samo jedna prepreka do 19-te Grand Slam titule u karijeri a ona se zove Danil Medvedev. Ovaj mladi Rus igra fenomenalan tenis i čak i kad nije na najvišoj razini lomi svoje protivnike razornim udarcima i nepredvidljivim potezima. 

Tako će nedjelja večer donijeti odgovor na pitanje da li će Medvedev osvojiti svoj prvi Grand Slam ili će Rafa Nadal pospremiti devetnaesti trofej u svoju prebogatu kolekciju u kojoj dominira čak 12 naslova u Roland Garrosu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti