Nadal dominantno do trećeg kola, slijedi duel sa Gasquetom

Roland Garros, 2. kolo

Nadal dominantno do trećeg kola, slijedi duel sa Gasquetom

Prvi favorit za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa Rafael Nadal je u drugom kolu prestižnog Grand Slam turnira dosta lako došao do trijumfa nad Argentincem Pellaom, rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:1, 6:1.

Iako je na otvaranju turnira, u prvom kolu, Nadal uz dosta muke (što zbog igre protivnika, što zbog vremenskih prilika) također sa 3:0 savladao Bolellija, danas je imao dosta lakši zadatak.

Naime, svjetski broj jedan je za nešto više od dva sata igre savladao Pellau koji nije imao nikakav odgovor na igru "Kralja šljake".

Pella je najveći otpor Nadalu pružio u provm setu, a brejk i set loptu u osmom gemu je branio četiri puta prije nego što je Španac uspio rješiti ovaj set u svoju korist.

Druga dva seta je Nadal ekspresno dobio (32 i 37 minuta), pa će u trećem kolu Roland Garrosa odmjeriti snage sa Gasquetom.

Nešto ranije je Borna Ćorić pobjedom nad Fabbianom (3:1) osigurao treće kolo u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Schwartzman - Pavlašek, dok je Dominic Thiem istim rezultatom bio bolji od Grka Tsitsipasa, pa će u trećem kolu odmjeriti snage sa Berrattinijem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti