Nadala kiša namučila, protivnik baš i ne

Rafa siguran u prvom kolu

Nadala kiša namučila, protivnik baš i ne

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal prvi je favorit za osvajanje Roland Garrosa, a u odbranu naslova krenuo je sigurnom pobjedom.

Nadal je u prvom kolu u Parizu u tri seta savladao Simonea Bolellija, s tim da je prvi igrač svijeta morao u dva dana da rješava taj meč.

Jučer je duel Nadala i Bolellija prekinut zbog kiše kod 6:4, 6:3, 0:3, ali je nastavak donio lagani trijumf Nadala.

Iako je krenuo od 0:3, uspio je da se vrati i da osvoji set protiv Bolellija, koji je bio veliki autsajder, ali ko danas na šljaci nije autsajder protiv desetostrukog prvaka Roland Garrosa.

Mada, treba istaći da je posljednji set Nadal baš imao problema, ali je na kraju ipak pokazao da je trenutno nezaustavljiv na šljaci.

U drugom kolu Rafa igra protiv Guida Pelle koji je ranije s 3:0 pobijedio Joaa Sousu.

Roland Garros, 1. kolo:
Nadal - Bolelli 6:4, 6:3, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi