Zverev odbranio titulu u Washingtonu

U finalu bolji od De Minaura

Zverev odbranio titulu u Washingtonu

Njemački teniser Alexander Zverev osvojio je danas ATP turnir u Washingtonu.

On je u finalnom meču porazio Australijanca Alexa De Minaura (ATP 72.) sa 2:0 u setovima.

Prvi set je osvojio nakon samo 31 minute i to uz dva brejka prednosti, a rezultat je bio 6:2. U drugom dijelu je odmah na početkiu napravio brejk i do kraja ga sačuvao za 6:4 i titulu.

Za trećeg tenisera svijet ovo je bila ukupno deveta ATP titula u karijeri, a odbranio je naslov koji je prošle godine osvojio u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

Inače, on je na putu do finala pobjeđivao Jazirija, brata Mischu Zvereva, Nishikorija i Tsitsipasa. Dakle, put do finala mu svakako nije bio nimalo lak, a izgubio je samo jedan set i to od Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi