Nadal: Poslije Wimbledona mi je trebao psihički i fizički odmor

Španski teniser se vraća na teren

Nadal: Poslije Wimbledona mi je trebao psihički i fizički odmor

Španski teniser Rafael Nadal uskoro će početi nastup na Mastersu u Torontu.

Nadal nije igrao još od polufinala Wimbledona koje je održano prije skoro mjesec dana i u kojem je izgubio od Novaka Đokovića poslije velike borbe.

Poručuje da mu je nakon teškog dijela sezone bio potreban odmor.

"Nisam imao mnogo treninga otkad sam došao u Toronto. Iza mene je bila vrlo duga sezona na šljaci i naporno mečevi na Wimbledonu. Trebao mi je i fizički i psihički odmor. Na teren sam izašao prije 10-ak dana, radim samo osnovne stvari. Ne moram biti 100 posto na treninzima 330 dana godišnje, idem polako", poručio je Nadal.

Inače, on bi već u trećoj rundi Rogers Cupa u Torontu trebao imati nezgodnog rivala u vidu Stana Wawrinke ili Nicka Kyrgiosa. Ipak, poručuje da o tome trenutno ne razmišlja jer ide korak po korak.

"Ne mogu misliti o Wawrtinki ili Kyrgiosu jer još nisam odigrao prvi meč. Ne mislim mnogo o tome šta me čeka poslije prvog rivala jer nisam još odiograo meč protiv njega. Uvijek mi je u mislima samo prvi naredni rival, to je jedini način da se uspije. Morate poštovati svakog rival", poručio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti