Nadal je razočarao Amerikance, ali bi trebao obradovati Francuze

Igrat će na Roland Garrosu?

Nadal je razočarao Amerikance, ali bi trebao obradovati Francuze

Španski teniser Rafael Nadal ima namjeru igrati na Roland Garrosu u nastavku godine, uprkos tome što je otkazao nastup na US Openu. 

Nadal se javio u utorak navečer i saopštio fanovima da ga neće biti na drugom Grand Slamu sezone jer kod njega postoji strah od širenja koronavirusa pa zbog toga ne želi putovati.

Uprkos tome što je otkazao US Open, sam kaže da ima namjeru igrati u Parizu na Roland Garrosu koji treba početi 27. septembra.

Ipak, konačnu odluku nije donio, ali ako epidemiološka situacija bude koliko - toliko dobra, igrat će sigurno.

"Da, to je moja namjera i spremam se za to, ali moramo čekati događaje i vidjeti kako će se razvijati. Istina je da se situacija posljednjih sedmica s koronavirusom opet malo pogoršala, ali moja namjera je da igram u Parizu ako uslovi budu dozvoljavali. Pripremit ću se za šljakastu sezonu u Evropi, a kada turniri dođu donijet ću odluku. Vidjet ćemo hoće li tada u Evropi sve biti pod kontrolom ili ne", kazao je Nadal.

Također, dodao je da će vgodišnji US Open, be obzira na njegovo odsustvo, biti veliki turnir jer će se pojaviti dosta poznatih tenisera.

Za taj turnir trenutno je prijavljen i Novak Đoković, ali još uvijek nije poznato hoće li igrati na istom.

Inače, Nadal će, u slučaju igranja u Parizu, 'ganjati' svoju 13. titulu na Roland Garrosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi